Workshops

Kinderworkshops in bibliotheken Pajottenland & Zennevallei

In het kader van ‘Bruegel Vertekend’ organiseert regiobibliotheek Pajottenland & Zennevallei workshops voor kinderen rond het werk van deze legendarische kunstenaar. Vier illustratoren maken de kinderen wegwijs in de wondere wereld van Bruegel en stimuleren hen om zelf creatief aan de slag te gaan.

  • Carll Cneut laat zich inspireren door de karakterkoppen in Bruegels schilderijen en maakt samen met de kinderen portretten en maskers.
  • Sassafras De Bruyn duikt in de beroemde kinderspelen en geeft er een hedendaagse draai aan. Delphine Frantzen trekt samen met de kinderen naar buiten en leert hen bruegeliaanse droomlandschappen tekenen.
  • Mieke Evenepoel gebruikt Bruegels schilderijen als vertrekpunt voor een workshop waarin de kinderen zullen experimenteren met verschillende druktechnieken.

Alle kinderen nemen een eigen werkje mee naar huis en leveren ook een bijdrage aan de slotexpo die in het najaar in Halle wordt georganiseerd.

PRAKTISCH
– Gratis
– Workshops in de bibs van Halle, Dilbeek, Ternat, Beersel, Roosdaal, Liedekerke, Sint-Pieters-Leeuw, Gooik, Herne, Affligem
– Kinderen tussen 6 en 12 jaar. De minimumleeftijd varieert per workshop
Overzicht van de workshops en inschrijven: www.regiobib.be. Plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!