Poëtische wandeling: terug naar toen we begonnen

Pieter Bruegel verzette niet alleen bakens in de schilderkunst. Hij was ook een groot voorbeeld voor dichters in binnen- en buitenland. Dichter en auteur Ivo van Strijtem ging op zoek naar de banden tussen de werken van Bruegel en hedendaagse poëzie en komt tot verrassende inzichten. Tijdens de poëtische wandeling neemt Ivo je mee op zijn spannende ontdekkingstocht.  

Ivo van Strijtem werd geboren in 1953 in het Pajottenland. Zijn eerste stap in het dichtersvak zette hij in 1953 met zijn dichtbundel Aardbeien met slagroom. Ivo houdt van directe zegging, eenvoud van woord en beeld. Hij weet humor en ontroering aan directe ontroering te koppelen. Hij publiceert ook samen met Koen Stassijns oa “Chateau la Passionata” (Tielt: Lannoo) en stelde met hem de reeks “De mooiste van…” samen. De mooiste poëzie van o.a. Brecht, Goethe, Heine, Neruda, Tagore , Yeats enz. Met dit project verbindt Ivo Van Strijtem twee liefdes aan elkaar: zijn liefde voor het Pajottenland en die voor de poëzie.

PRAKTISCH

Zondag 16.06.2019 – 14u00 en 15u30

Adres
Kasteel van Groenenberg
Konijnenstraat 172B
1602 Vlezenbeek

De Lijn: Halte Gaasbeek Kasteel (buslijnen 142, 573).
Er is parkeergelegenheid aan het kasteeldomein.

Tickets
Deelname aan de poëtische wandeling is gratis, maar inschrijving is verplicht.
Inschrijven en info via toerisme@sint-pieters-leeuw.be

TE KOOP: POEZIEBUNDEL ‘Terug naar toen we begonnen’
Bruegel is een bakermat. Zijn werk van ruim vier eeuwen geleden is als een krachtige levensboom blijven doorgroeien tot vandaag. Met de schilderijen van Pieter Bruegel de Oude voor ogen verzamelde Ivo van Strijtem veertig eigentijdse Nederlandstalige gedichten die niet louter terugblikken, maar vooral een kritisch beeld van de moderne mens schetsen. ‘Terug naar toen we begonnen’ weerspiegelt Bruegel op een unieke, poëtische manier.
Kostprijs: 10 euro via www.erfgoedcelpz.be/erfgoedwinkel

Een organisatie van Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Gemeente Lennik, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Agentschap Natuur & Bos en de Leeskringen van het Pajottenland

Lees hier in het Pajot Zenne magazine een interview met Ivo Van Strijtem