Bruegelonderzoek en resultaten

Tussen gisteren en morgen

Afgelopen jaar was Bruegel overal en zeker in het Pajottenland. Want is onze streek niet het land van Bruegel? Waarom eigenlijk? Bruegel bracht zijn laatste levensjaren misschien wel door in de omgeving van Brussel, maar onder Bruegelkenners is er heel wat discussie over de invloed van het Pajottenland op Bruegels werken. Waarom willen we het Pajottenland zo graag vertegenwoordigd zien in Bruegels werken?

Twee onderzoekers gingen afgelopen jaar op pad. Ze lieten zich leiden door de vraag ‘Waarom Bruegelen we in het Pajottenland en de Zennevallei?’. Ze luisterden, stelden vragen en doken bibliotheken en archieven in. Ze keken naar het verleden én het heden. Wat is de geschiedenis van de link tussen de kunstenaar en de streek en hoe blijft Bruegel tot vandaag een belangrijke rol spelen in het Pajottenland?

Benieuwd naar het antwoord?

Schuif op 18 oktober mee aan tafel voor het laatste Bruegelbanket en laat je door de onderzoekers meenemen in een wereld tussen heden en verleden.

Vanaf 20 oktober kan je terecht op de expo Bruegel Vertekend voor de resultaten van dit onderzoek. Ontdek wat de link is tussen de kunstenaar en de streek en hoe Bruegel tot vandaag een belangrijke rol speelt in het Pajottenland.