Bruegel op je bord

Een lezing over het voedsel in de 16e eeuw

De 16e-eeuwse keuken zag er anders uit dan wat we nu kennen, maar de basis van onze hedendaagse Vlaamse keuken werd toen al gelegd. Bovendien was onze keuken toen internationaler dan je zou denken. Want ging Pieter Bruegel zelf niet de mosterd halen in Italië? Voedselhistoricus Jakob Snellings neemt je tijdens deze culinaire lezing mee naar de keuken van Bruegel. Doordat je van 16e -eeuwse hapjes kan proeven, wanen we ons echt even in de 16e -eeuw.

PRAKTISCH

Donderdag 06.06.2019 – 19u30

Adres
GC Herne – Dominicanessenklooster
Heilige Geeststraat 22, 1540 Herne

Het Dominicanessenklooster ligt op 18 min. wandelen van het station van Edingen.
De Lijn: Halte Herne Heyselsstraat (buslijn 71)
Er is parkeergelegenheid op het domein.

Inschrijven 
Deelname kost 6 euro per persoon.
Inschrijven kan van 15.02.2019 tot 29.05.2019 via het online ticketsysteem (klik hier), via de dienst vrije tijd Herne of via 02 397 11 60. Erna krijg je betalingsinstructies per mail.
Info: gc@herne.be

Een organisatie van Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Gemeente Herne, Cultuurraad Herne en KVLV Herne