Bruegel in het Pajottenland

We komen Pieter Bruegel nog overal tegen: als brasserie Bruegel, in de vorm van een Bruegelfeest of als Bruegelwandeling. Maar wie was Pieter Bruegel eigenlijk? Waarom bezocht hij zo’n 450 jaar geleden onze streek? En welke harde werkelijkheid verbergt er zich achter zijn op het eerste zicht vrolijke boerentaferelen? Bruegelkenner en auteur Leen Huet ontrafelt samen met ons deze vragen. Een bijpassend dessertenpallet en muzikale begeleiding door Balvokal doen de rest.


Foto Frank Toussaint

Leen Huet is auteur van romans, literaire non-fictie en essays. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Wijsbegeerte (KULeuven). Na haar studies verbleef ze een tijdlang in Firenze (Italië). 

Leen Huet publiceerde bijdragen in De Morgen (columns Oud papier over haar ontdekkingen op de tweedehandsboekenmarkt en Rafels), De Standaard, Knack (column en blog), Stripgids (met o.a. een rubriek over opmerkelijke vrouwelijke stripfiguren), het Nieuw Wereldtijdschrift (met een reeks over bizarre schilderijen in de Belgische musea), De Brakke Hond, Dietsche Warande & Belfort, De Gids, Kunst en Cultuur, Surplus, Zacht Lawijd, Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en Rekto:verso. 

Kunst en literatuur zijn haar belangrijkste thema’s en inspiratiebronnen. Als geen ander weet Leen Huet haar bewondering voor zowel de grote meesters, bizarre kunstenaars en vergeten schrijvers op de lezer over te dragen.

In 2016 verscheen van haar hand “Pieter Bruegel. De biografie”.

www.leenhuet.be


Foto Geert Vanderslagmolen

Een folkorkest zonder instrumenten. Dat is Balvokal. Zonder roadies en zware flightcases, met alleen een simpele stemvork in de achterzak: zo leiden deze zangers en zangeressen hun zwervend muzikantenbestaan.

De zangers van Balvokal raakten op hun artistieke zwerftochten gefascineerd door het gedetailleerde teken- en schilderwerk van Pieter Bruegel de Oude. Daarom trekken de vijf zangers a capella gewijs, maar ook met audiovisueel materiaal, in 2019 de baan op om het publiek onder te dompelen in de mysterieuze wereld van Brabant en Vlaanderen in de Renaissance.

www.balvokal.be


PRAKTISCH

Dinsdag 19.03.2019 – 20 u 

Adres
Saviocentrum
Stationstraat 275
1700 Dilbeek

Het Saviocentrum ligt aan het station van Dilbeek
De Lijn: Halte Station (buslijnen 129, 136, 820)
Er is voldoende parkeergelegenheid op het domein van het Saviocentrum, aan het station van Dilbeek en in de omliggende straten.

Tickets
10 euro
Vanaf 15 januari verkrijgbaar via CC Westrand


Een organisatie van Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei,  Gemeente Dilbeek en Davidsfonds – Wolsem