De voordelen van het gebruik van het bitcoin-platform

De voordelen van het gebruik van het bitcoin-platform

Bitcoin, een revolutionaire vorm van valuta, is een online alternatief voor conventionele valuta dat in januari 2009 werd gelanceerd na de crash van de onroerendgoedmarkt. Het idee achter de creatie van dit soort alternatieve valuta was om een systeem van openbaar vertrouwen te creëren, genaamd "cryptocoin", dat online kan worden verhandeld als reguliere valuta en het potentieel heeft om de traditionele risico's die gepaard gaan met conventionele geldoverdrachten te verminderen of te elimineren. Door gebruik te maken van wiskundige algoritmen, stelt het protocol van bitcoin gebruikers in staat om vrijwel onmiddellijk geld naar elkaar over te maken zonder de noodzaak van traditionele banken of creditcardmaatschappijen. Het unieke kenmerk van dit type online valuta is dat u het item dat wordt overgedragen niet fysiek hoeft te bezitten, maar in plaats daarvan alleen te verifiëren dat u het in uw bezit heeft door het via internet van het ene online adres naar het andere te verzenden. Transacties worden beschermd door digitale handtekeningen die ervoor zorgen dat beide partijen het recht hebben om het geld te ontvangen bitcoin nieuws.

bitcoin

Het belangrijkste kenmerk van de bitcoin alternatieve valuta is het gebruik van een peer-to-peer systeem of netwerk. In plaats van te vertrouwen op grote entiteiten om de valutawissel te verwerken, kunnen gebruikers binnen het systeem geld naar elkaar overmaken. Omdat het systeem afhankelijk is van een netwerk van onafhankelijke computers, kan het met veel hogere volumes werken dan de meeste vormen van virtuele valutawissel. Dit kenmerk is vooral aantrekkelijk voor beleggers die belangen hebben in de meer volatiele delen van de financiële markten. Aangezien transactiekosten worden verlaagd door de verhoogde efficiëntie van het systeem, wordt de investeringsmogelijkheid aantrekkelijker voor gewone consumenten.

In tegenstelling tot de Amerikaanse dollar worden bitcoins niet erkend als wettig betaalmiddel. Hoewel sommige rechtsgebieden, zoals Australië, bitcoins erkennen als een vorm van elektronische valuta, blijft de Amerikaanse overheid dit doen. Als gevolg van dit gebrek aan erkenning is het voor Amerikaanse burgers niet mogelijk om bitcoins te gebruiken om aankopen of transacties buiten de Verenigde Staten te vergemakkelijken.

Informatie over dit onderwerp: https://bitcoinmeester.nl/

Posts created 39

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top