Hoe kies je een makelaar om een huis te verkopen?

Hoe kies je een makelaar om een huis te verkopen?

Makelaar

Makelaars in onroerend goed fungeren als poortwachters voor onroerendgoedtransacties. Dit heeft voor enige controverse gezorgd en sommigen vinden dat makelaars een loyaliteitsplicht hebben jegens hun klanten. Ze leren immers over de behoeften, voorkeuren en financiƫle mogelijkheden van hun klanten. In veel gevallen weten ze precies wat ze zich kunnen veroorloven en welke afwegingen kopers bereid zijn te maken. Uiteindelijk is het belangrijk om een integere makelaar te kiezen die de transactie zo soepel en plezierig mogelijk zal laten verlopen.

Sommige klanten willen misschien dat hun makelaar de enige makelaar is die betrokken is bij de verkoop van hun eigendom makelaar rotterdam huren. Dual agency kan echter alleen plaatsvinden als de partijen beide bereid zijn en zich op hun gemak voelen bij elkaar. Ook is dual agency geen optie als een van de agenten zich onder druk gezet voelt om de deal te sluiten. Dit zou een schending van de vertrouwensplicht kunnen zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem te voorkomen. Een optie is om uw eigendom zelf te vermelden. Dit wordt ook wel FSBO genoemd.

In tegenstelling tot traditionele kopers, zullen contante kopers doorgaans aanbiedingen doen die onder de marktwaarde liggen. Ze zullen eerder geneigd zijn een "hoe laag kun je gaan"-houding aan te nemen bij het doen van aanbiedingen. Vaak zijn deze kopers van plan een groot deel van hun geld aan het huis uit te geven nadat het is gekocht. Ze willen bijvoorbeeld snel reparaties aan het huis uitvoeren om het met winst te verkopen. Dit soort kopers zal ook geen marktwaarde betalen. Als de makelaar een goede relatie heeft met de verkoper, zal de transactie waarschijnlijk soepel verlopen.

Zoek meer informatie op: https://vankleefmakelaardij.nl/

Posts created 39

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top