chiptuning

Chip Tuning Your Car – een beste casescenario

Chip Tuning wordt gedaan op moderne elektronische besturingseenheden om de prestaties van het apparaat te wijzigen. Het wordt soms gedaan zonder de hele chip te vervangen. Dit werd feitelijk gedaan op vroege motorcomputers uit de jaren tachtig en begin jaren negentig. Tegenwoordig is het woord chip-afstemming vaak misleidend, omdat mensen het hebben om het te gebruiken om te verwijzen naar ECU-tuning die niet gaat om het veranderen van de chip überhaupt. Moderne elektronische besturingseenheden kunnen worden aangepast door hun software te upgraden via een conventionele interface, zoals een USB-poort of seriële poort.

Elektronische besturingseenheden die een chip-tuning ondergaan, worden meestal voorzien van software die de werking van de Microchip in kwestie wijzigt. Dit gebeurt hetzij door de frequentierespons van de microprocessor te wijzigen of de manier waarop het reageert op invoerparameters te wijzigen. In elektronische besturingsmotorboot tuning zal bijvoorbeeld een differentiaal de koppelproductie van een koppelingsamenstel veranderen. Wanneer dit gebeurt, is de koppeling veel meer compliant aan een hogere hoeveelheid rolweerstand, die er meer kracht van produceert. Er is hier ook een kwestie van efficiëntie: hoewel een efficiënt elektrisch systeem kan leiden tot een hogere output in sommige gevallen, kan het ook veel energie verspillen als gevolg van slecht ontwerp.

Het proces van chiptuning werd oorspronkelijk gedaan om de algehele prestaties van een voertuig te vergroten.

De term chip-tuning werd voor het eerst gebruikt in 1998 door Tom Walkenham, die het probleem heeft geïdentificeerd als een gebrek aan ontstekingsvonktiming in sommige Ford-voertuigen. De oplossing was om een ontstekingstiming-chip te installeren bij de FORD-motoren Critical Station Force Component (CFE), waardoor de inactieve kracht van de auto wordt verhoogd. Chip Tuning is vergelijkbaar met computerchipveranderingen, waar een geheel ander computerprogramma wordt gebruikt in plaats van slechts één of zelfs een groep computers. De meeste auto-tuners kunnen een niveau van chiptuning doen.

Chip Tuning wordt gedaan door een bestaand ontstekingssysteem te vervangen of een ontstekingsschakelaar toe te voegen aan een bestaande motor (om een mislukte of oude ontstekingspoel te vervangen), het rotatie koppel en andere parameters afstemmen en vervolgens een chip van silica of kwarts installeren. Deze chips zijn aangepast om het meeste uit een bepaald voertuig te halen, meestal een raceauto. Ze zijn gemaakt om de exacte specificaties van de originele componenten te dupliceren, tot het kleinste detail. Enkele voorbeelden van deze componenten zijn de inactieve snelheidscurve, spanningsregeling, het type van het ontstekingspoelen (open of gesloten lus) en de lengte van de bedrading tussen de chip en het voertuig.

Veel fabrikanten produceren complete elektronische motorafstemmingssystemen voor gebruik van auto’s.

Chip-tuning wordt door iemand gedaan met een bepaalde mechanische aanlegheid kan een auto-prestaties wijzigen door een specifiek aantal prestatieverspanen te installeren, hun motoren in of uit te schakelen of een andere instelling te wijzigen. Veel mensen beschouwen chiptuning om als elektronische tuning te zijn, maar voor auto’s. Hoewel ze over het algemeen prestatie-chips worden genoemd, zijn deze apparaten in werkelijkheid zeer eenvoudige mechanische apparaten. Het basisidee achter deze prestatieverspanen is om een voertuig aerodynamischer te maken en om het zwaartepunt te verlagen, de paardenkracht te verbeteren, het brandstofverbruik te verminderen of een ander kenmerk te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een performance-chip? Het meest voor de hand liggende voordeel is dat het je auto krachtiger maakt. Het beste scenario is een stijging van 20% in pk. Dit wordt bereikt door de voertuigen aerodynamica, de tractie- en afhandelingsvaardigheden, de ophanging, zijn stabiliteit en controle en het remsysteem te optimaliseren. Als u een Chip Tuning-apparaat aan uw auto toevoegt, kunt u verwachten merkbare resultaten in de eerste week van gebruik.

Klik hier voor meer informatie

Posts created 39

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top